søndag 20. april 2014

Bacalao - Verdens beste



Oppskrift til 4-6 persjoner:

2 dl god olivenolje
2 kg potet
2 kg utvannet klippfisk
1 kg gul løk
1 glass tomatpure
2 bokser hermetiske tomater
1 boks hermetiske tomater med chilli .
1 boks med hermetisk paprika (med kraften)
5 ss med soltørkede tomater
5 fedd hvitløk
Et glass med sort oliven uten sten
litt spansk pepper, etter smak



Vann ut klippfisken i ca 24 timer, det kommer an på tykkelsen av fisken.


Skjær opp løk og potet i skiver. Kutt opp klippfisk, paprika og hvitløken.

Du starter så med å helle oljen i kjelen, den skal bli så varm at det pipler. Avkøl deretter oljen godt slik at ikke poteten blir fritert. Når oljen er avkjølt legger du alt lagvis. Bacalaoen skal koke til poteten er ferdig. Rist litt på kjelen slik at det ikke brenner seg i bunn. Olivene legger jeg i kjelen etter ca 1 time.

Jeg serverer alltid mors flatbrød og iskaldt lyst øl til.

Velbekomme.



Hanne Marie

2 kommentarer:

  1. Bacalao har jeg aldri smakt, men har veeeldig lyst! Skal jammen prøve oppskrifta di en gang snart:) Det ser nydelig ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er veldig godt altså. Men det finnes tusenvis av oppskrifter på Bacalao, så det er bare å prøve seg frem:)

      Slett