Denne suppen ble skapt etter en samtale med en veldig flink kokk. Verdens beste fiskesuppe på 10 minutter kalte han den. Det tok adskillig lengre tid første gangen, men så oppdaget jeg juliennejernet.
Ingredienser til 4 personer:
6-700 gram fisk
Fiskekraft eller 3-4 terninger fiskebuljong
1 purreløk
4-6 stenger stangselleri
3 gulrøtter
2 lime
2 bokser creme fraiche
2 små kremfløte
ca 1 liter vann
Sukker
Eddik
Krydder
Fersk dill
En god klatt meierismør
Tilberedning:
Vask grønnsakene og skjær de i tynne strimler (Julienne).
Det enkleste er å bruke et juliennejern heller enn å skjære med kniv.
Legg grønnsakene til sides og start med suppen.
Kok opp vannet med buljongen. Stans kokingen og tilsett smør, limesaft, eddik, sukker, creme fraiche og fløten. Nøyaktig hvor mye eddik og sukker er litt vanskelig å si. Men start med 2-3 spiseskjeer eddik og smak deg frem. Merk: Hold suppen under kokepunktet i resten av prosessen.
Mangler suppen salt, så tilsett det. Jeg liker litt futt i suppa, så krydrer med litt chili og svart pepper. Et annet godt krydder er "skjærgårdskrydder", eller bruk det du måtte ha av fiskekrydder.
Når suppen nå smaker så himmelsk godt som du vil ha den, tilsetter du grønnsakene. Da har du i så mye som du vil ha. Nå kan suppen stå å kose seg så lenge du vil. Ikke kok, for da mister grønnsakene crispheten. Det vil du ikke. Rett før servering tilsetter du fisken, rekene, eller hva du enn vil ha i. Fisken skal bare trekke ferdig.
Server med litt fersk dill på toppen. Ser bra ut, smaker og lukter deilig.
Suppen fortjener et godt brød som du skjærer i passe store "dyppe"biter. Tøm litt god olje i en liten skål sammen med balsamico og flaksalt. Da har du noe godt å dyppe brødet i.
Spør etter en god Riesling vin som passer til fiskesuppe på polet.
Asgeir Mikalsen
Jippi! Dette skal prøves :)
SvarSlettDu må fortelle meg om hvordan den ble etter at dere har laget den:)
SlettAha! Juliennejernet heter mirakelverktøyet, ja!
SvarSlett