fredag 13. desember 2013

Sheperds pie

På onsdag lagde jeg Sheperds pie.  Oppskriften fant jeg i et Hjemmetblad hos Anne Grete. Sheperds pie er en slags gryterett, litt annerledes og veldig godt!


Oppskrift til 4 porsjoner:

1 pose jegergryte
2 dl creme fraiche
5 dl vann
2 løk
500 g kjøttdeig, vi brukte hjortekjøttdeig.
6 sjampinjonger
2 store gulrøtter
2 ss smør
1 pose potetmos
2 dl melk
1 egg
Salt og pepper

Skrell løken og del den i tynne båter. Del sjampinjongene i fire. Skrell gulrøttene og del dem i små terninger.
Fres alle grønnsakene i smør i en stekepanne med høye kanter til løken blir blank og myk. Ha deretter i kjøttdeigen og la den steke sammen med grønnsakene til den er gjennomstekt. Ha posen med jegergryte i pannen, og tilsett 5 dl vann og 2 dl creme fraiche. La det småkoke i fem min. Smak til med salt og pepper.

Lag potetmosen som anvist på pakken. Avkjøl den og rør deretter inn et egg.

Ha gryteretten i en smurt form. Legg deretter på potetmosen som et lokk over. Stek formen i 15 min på 180 grader.

Jeg serverte retten med en frisk grønn salat, med en litt syrlig dressing.

Hanne Marie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar