Oppskrift til 4 porsjoner:
1 pose jegergryte
2 dl creme fraiche
5 dl vann
2 løk
500 g kjøttdeig, vi brukte hjortekjøttdeig.
6 sjampinjonger
2 store gulrøtter
2 ss smør
1 pose potetmos
2 dl melk
1 egg
Salt og pepper
Skrell løken og del den i tynne båter. Del sjampinjongene i fire. Skrell gulrøttene og del dem i små terninger.
Fres alle grønnsakene i smør i en stekepanne med høye kanter til løken blir blank og myk. Ha deretter i kjøttdeigen og la den steke sammen med grønnsakene til den er gjennomstekt. Ha posen med jegergryte i pannen, og tilsett 5 dl vann og 2 dl creme fraiche. La det småkoke i fem min. Smak til med salt og pepper.
Lag potetmosen som anvist på pakken. Avkjøl den og rør deretter inn et egg.
Ha gryteretten i en smurt form. Legg deretter på potetmosen som et lokk over. Stek formen i 15 min på 180 grader.
Jeg serverte retten med en frisk grønn salat, med en litt syrlig dressing.
Hanne Marie
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar