Oppskrift:
Vi har kjøpt Gilde lammerullråstoff som har alt du trenger foruten krydder.
Legg slagsiden klar til å fylles med lammekjøttet. Skjær lammekjøttet i lange remser, ikke alt for små. Hakk opp løk og lag krydderblandingen. Deretter legger du kjøtt, løk og krydderblandingen lagvis på slagsiden. Når du har fylt slagsiden med tre lag, er det klart for å sy igjen rullen med nål og tråd. Når rullen er ferdigsydd, legges den i et nett slik at den holder seg på plass. Gå til innkjøp av nål som er laget til formålet, for det gjør jobben adskillig enklere og mindre smertefull for fingrene. Vi skaffet en hos den lokale slakteren.
Krydderblandingen:
2 ss salt
1 ts pepper
1 ts ingefær
2 ss gelatinpulver
Litt hakket løk. Ikke for mye for det skal ikke smake løkrull.
Rullen skal deretter legges i saltlake i 3 døgn før den kokes.
Saltlake:
5 l vann
1,5 kg salt
175 g sukker
Kok laken i 15 minutter eller til saltet er løst opp. Avkjøl.
Når rullen har ligget i lake i 3 døgn, skal den kokes. Rullen skal legges i kokende vann, og småtrekke i 85 grader i ca 1, 5 time. Vannet må ikke komme i kraftig kok. Rullen kan da bli tørr og hard og mindre god.
Rullen skal ligge i press til den er kald, og da er den klar til å nytes!
Hanne Marie
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar